Hej och välkomna till test tjugonde april!
pickyliving
Lotta Agaton samarbetar med Picky Living
(HAR UTGÅTT PGA LEVERANSSTOPP AV MATERIAL)

Lotta Agaton & Picky Living

Picky Living har gjort sig kända för sina specialluckor till IKEAs stommar som får kök och Garderober att kännas mer personliga och exklusiva.

- Nu kan vi äntligen presentera en trälucka precis som vi vill ha den. Massiv, livfull och vacker, tagen ur den magnifika Douglasgranen, säger Picky Livings VD Henrik Haij

Med ett nära samarbete tillsammans med en av Sveriges främsta inredare och stylister, Lotta Agaton, har denna produkt blivit verklig. Utgångspunkten var köket till hennes nya studio på Kungsholmen i Stockholm.

"Det ligger i tiden att arbeta med material som åldras på ett fint sätt, som håller över tid och patinerar vackert”, säger Lotta Agaton.

Massivt Trä

Luckor och fronter tillverkas av massivt trä från den danska kvalitetsleverantören Dinesen. Deras plank går att få 45cm breda och 4,5 meter långa. Detta möjliggör att luckor till ett sideboard kan bestå av delar från en och samma planka, vilket är helt unikt. Alla delar görs i tjockleken 32mm, vilket ger ett massivt och exklusivt uttryck

Med en höjd på upp till 60 meter är Douglas ett träd som väcker uppmärksamhet. Det storslagna uttrycket återspeglas i plankorna där unika ådringar vittnar om naturens kraft och skönhet.

Dinesen tar i första hand sitt virke från Schwarzwald där endast de bästa av de 80 till 120 år gamla träden klarar sig igenom nålsögat.

Offert och prislista

Luckorna i Douglasgran har vissa begränsningar i vilka mått vi kan tillverka. Skicka gärna in din ritning till info@pickyliving.se för en offert eller klicka på knappen nedan för en prislista.

Prislista

-----------------------------------

Picky Living tillverkar specialluckor till IKEA-stommarna Pax, Faktum, Metod och Malm.

Företaget startade 2009 med en vision om att göra det enklare och billigare för kunder att förverkliga sina inredningsdrömmar.

Genom Picky Livings skräddarsydda beställningar och stora valmöjligheter kan man idag skapa ett personligt hem till ett bra pris. För miljön och välfärdens skull sker all tillverkning i Sverige.

För mer inspiration & nyheter