Hej och välkomna till test tjugonde april!
pickyliving

Vår historia

En möbelsnickare, en industridesigner och en riktigt bra idé!


Starta aldrig ett företag med din bästa kompis, det kommer aldrig att fungera. Du förlorar inte bara ditt företag utan även er vänskap.

Vi vet inte hur många gånger vi fick höra det när vi tog oss an vårt första uppdrag. Men det var svårt att tacka nej till att rita och tillverka SEBs utställningsmöbler för den svenska paviljongen på världsutställningen i Hannover år 2000. Båda två var mitt i våra utbildningar på Carl Malmsten och Designutbildningen på LTH när vi tackade ja och lovade att allt skulle finnas på plats 2 månader senare...hur nu det skulle gå till?

uploads/Övrigt/Tunnel 2.jpg

Fortum - Värmetunnel under Alpina VM i Åre 2007

uploads/Övrigt/SEB ismöbel med datorer2.jpg

SEB - En möbel på världsutställningen i Hannover år 2000

uploads/Övrigt/Buss apoteket2.jpg

Apoteket - Ombyggnad av buss till Lindringslinjen

Efter nästan 10 år med tillverkning av eventmaterial, utställningar och specialmöbler landade vi i det geniala och enkla – att göra måttbeställda luckor till IKEAs stommar. IKEAs stommar hade vi använt i bilar, båtar, mässor och vi visste att de var fantastiska...och bara att åka och hämta på hyllan. Special blev för oss standard tack vare våra tidigare kunders aldrig sinande ström av utmaningar.

En sak var klar, Picky Living skulle inte se ut som andra köksbutiker där allt var vitt och svart, och vi ville fortsätta att lyssna på våra kunders tokiga, roliga och smarta idéer. Vi skapade ett nytt koncept 2009 som växer för varje år och det är med stor glädje vi brottas med konceptets utmaningar. Vi vill ju att kunden ska ha fria val när det gäller mått + kulör och vår vision var att allt detta skulle ske på nätet. Produktionen ville vi ha i svenska fabriker. Denna kombination är vi unika med och den uppskattas av våra kunder. Man kan säga att vi har lyckats men vi ser det mer som en start på en större vision – Att göra det enklare för våra kunder att förverkliga sina inredningsdrömmar.

uploads/BILDER - Miljo detaljer/Köksmiljöer/Släta luckor.jpg

Kök i Göteborg från 2010 i 3st olika kulörer på Faktumstommar

uploads/Garderob/Garderobsvägg.jpg

Platsbyggd garderobslösning i samma kulör som vägg. Helsingborg 2015

uploads/BILDER - Miljo detaljer/Köksmiljöer/front-1.jpg

Litet kök i Svartbetsad ek - Till Strings marknadsföring 2017

Idag, nästan tio år senare och ca 800st kök/år är vi väldigt stolta över att ha en produkt som fortfarande erbjuds i stor flexibilitet. Vi kan bygga allt från de mest klassiska köken till det allra senaste och mest moderna....översatt till Picky Livings språk förstås.

Vi vill nödvändigtvis inte förändra världen, men förbättra kökets funktion och design till ett bättre pris. Köket var starten, husets alla rum är målet. Snart är vi i mål!

 

Anders & Henrik

 

 

För mer inspiration & nyheter